fredag 4 november 2011

Mot Göteborg!

Förra helgen var vi i Malmö och coachade modellerna inför catwalken på Entré nu på söndag. Vi trängde ihop oss i ett charmigt litet hus som Frösunda lånade ut. Fotografen Peppe var med och berättade vad man ska tänka på när man blir fotad. Eftersom han har 30 års erfarenhet bakom kameran kan han en del om det. Några av modellerna hade gått catwalks tidigare medan andra inte hade gjort något liknande. Den största -och roligaste- utmaningen är att stötta de allra blygaste till att våga ta plats och stråla på scen. Och när de väl gör det är det så fantastiskt att man kan bli frälst för mindre. Att se den där tjejen, som tvekade in i det sista för att gå upp på scenen, stå där och bara stråla när hon tar emot publikens jubel, se henne inte vilja gå ner för att det är så roligt, det är värt allt! Efteråt frågade hon med sin viskande röst: "När blir det nästa gång?". Jag blir rörd bara jag tänker på det.

Jag tror inte publiken förstår vilket mod det krävs av modellerna för att våga gå upp där på scen. Många är jätterädda, inte minst för att rulla eller ramla av scenen. Vi är alla rädda för att folk ska skratta åt oss och man är väldigt utsatt när man står där inför allas blickar. Men de gör det ändå, och det gör att de växer. Jag önskar att alla fick chansen att vara med om detta, och jag filar nu på ett särskilt projekt kring det.

Nu sitter vi på tåget till Göteborg för att coacha modellerna som ska gå catwalken i Allums köpcenter i morgon. Berättar mer sen!

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för en toppen dag igår. <3 Kram Viktoria

    SvaraRadera
  2. Så roligt det var på Allum. Alla var så tuffa och fina. Tack för att ni ordnar detta. Stor kram till alla som gjorde det möjligt.

    SvaraRadera