söndag 6 november 2011

Catwalken i Göteborg trotsade mörkret

Nu sitter vi i Peppes bli på väg till Malmö efter en härlig catwalk i Göteborg som blev av - mot alla odds. Vi träffades kl 10 på morgonen i Allum där modellerna blev sminkade och hårstylade av elever från Burgårdens stylistutbildning. De var så proffsiga och modellerna blev jättefina. Det var så kul att se förvandlingen och hur modellerna njöt av att bli så snygga.


Redan under fotograferingen på scen hände det som inte får hända: strömmen gick! Vi trodde först det var Peppes fotoblixtar och lampor, men efter att vi fått igång strömmen gick sen strömmen i hela varuhuset. Där stod vi i mörkret och kunde bara skönja varandra med hjälp av nödbelysningen. Hjälp, skulle vi bli tvungna att hålla en catwalk i mörker och utan musik? Det hade vi gjort om det behövts. Efter ett par misslyckade försök lyckades de till slut att få igång strömmen så att vi kunde börja. Runt scenen var det redan tjockt av folk som tålmodigt väntat en halvtimme på att vi skulle börja.


Då upptäckte vi att det saknades en mamma som med sina fyra barn skulle visa kläder. De skulle ha varit catwalkens final och vi fick snabbt tänka om. Flexibilitet är en viktig beståndsdel i vår värld. Man kan räkna med att inget blir som man tänkt sig, men att det oftast blir mycket bättre!


Men vilken catwalk det blev! Modellerna lyste upp hela Allum när de tog plats på scenen. Catwalken avslutades med att sex barn, iklädda Polarn och Pyrets kläder, tog plats på scenen innan alla modeller kom upp för en avslutning. Publiken jublade förstås. Sist av allt kom lilla Hedvig fram och drog två modeller bland alla dem som blivit fotade. Det blev Juliah och Ing-Marie som vann två frukostbuffébiljetter var till Scandic hotel. Biljetterna kommer på posten!


Tack alla fantastiska modeller och alla andra som varit med, tack också till Maria Engman på Allum, Brothers och Sisters, Indiska, Gina Tricot, Bik Bok, KappAhl, JC,Polarn och Pyret och ett stort tack till eleverna på Burgårdens stylistutbildning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar